Stuifmeel met nectar in de strijd tegen allergie

Bijenpollen tegen de hooikoorts gebruiken. Je ziet het steeds vaker. Maar waarom is dat? En wat zijn bijenpollen eigenlijk? In dit artikel geven we hier antwoord op.

Wat zijn bijenpollen?

Bijenpollen zijn een natuurproduct dat door bijen wordt gemaakt. De insecten verzamelen stuifmeel waaraan nectar wordt toegevoegd. Zo ontstaan kleine bolletjes: bijenpollen. De bij sleept deze bolletjes met zich mee naar de bijenkast of -korf. Hier dienen ze als voedsel voor de koningin. Maar ook als natuurlijke bescherming tegen schimmels en bacteriën. Doordat het stuifmeel van elke plant anders is, variëren bijenpollen vaak in kleur.

Superfood gemaakt door bijen

Bijenpollen zijn een zogenoemd superfood. Niet voor niets worden ze vaak als voedingssupplement gebruikt. De kleine bolletjes zijn een bom van voedingstoffen. Niet alleen bevatten ze antioxidanten, eiwitten en mineralen. Zo bevatten de pollen maar liefst 25 gram eiwitten per 100 gram. Ook zitten er aminozuren en vitaminen als vitamine A, B, C, D, E en K in. Je kunt je dan ook voorstellen dat bijenpollen een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Ook hooikoortspatiënten ervaren dit.

Bijenpollen als kuur

Door één keer per jaar een bijenpollenkuur te volgen, kan mogelijk resistentie worden opgebouwd. Sowieso dragen de bijzondere pollen bij aan een gebalanceerd immuunsysteem. De stuifmeelkorrels kunnen ingenomen worden met melk, yoghurt of gewoon met water. Belangrijk is om eerst te checken of je niet allergisch bent voor de pollen. Zeker bij een bijenallergie is dit raadzaam. Volg de instructies op de verpakking van het product op. Of raadpleeg je huisarts.

GezondheidGezondheid